На трьох аварійних ділянках тепломереж у Луцьку триває ремонт

У Луцьку стартували ремонтні роботи на трьох аварійних ділянках тепломереж, які були заплановані в міжопалювальний період.

Як повідомили у комунальному підприємстві Луцьктепло, матеріалу для ремонту закупили за кошти інвестиційної програми.

У дворі гімназії №4 завершуються роботи із заміни аварійної ділянки теплової мережі, через яку опалюється власне гімназія та два житлові будинки на вул. Коперника, 27 та на вул. Світлій, 9. Це – перша третина робіт на об’єкті. Загалом проєктом передбачено відремонтувати зношену ділянку теплової мережі – із заміною на нові попередньо-ізольовані труби – від теплової камери на території навчального закладу із переходом через вул. Коперника та далі до теплової камери поблизу будинку на вул. Світла, 9. Протяжність ділянки – близько 230м у двотрубному вимірі. За останні 3 роки на цій мережі сталося 2 витоки. Зокрема, випадок пориву теплової мережі на території гімназії №4 був і на початку одного із попередніх опалювальних сезонів.

На просп. Соборності завершуються роботи на першій половині ділянки теплової мережі, що потребує ремонту. Йдеться про ділянку мережі протяжністю 100м у двотрубному вимірі від теплової камери на просп. Соборності, 13 до вводу в житловий будинок на просп. Соборності, 13а. За останні 3 опалювальні сезони тут сталося 3 витоки, тож плануючи роботи на нинішнє міжсезоння техрадою підприємства було ухвалене рішення про цілковиту заміну теплової мережі із заміною зношених сталевих трубопроводів на нові попередньо-ізольовані. Із завершенням зварювальних робіт, вдалого проходження випробування нових трубопроводів та ізоляції стиків ремонтна бригада приступить до розкопок на другій частині ділянки. Споживачами теплової енергії від цієї ділянки мережі є мешканці житлових будинків на просп. Соборності, 13 та просп. Молоді, 23.

І якщо на попередніх двох об’єктах значну частину робіт вже виконано, то на третьому – все тільки починається. Йдеться про ремонтні роботи на тепловій мережі від центрального теплового пункту на просп. Молоді, 5в, вздовж будинку на просп. Молоді, 5б і з переходом до теплової камери через вул. Ветеранів. Мережа протяжністю 130м у двотрубному вимірі та діаметром попередньо-ізольованих трубопроводів 159/250мм живить теплоносієм мешканців будинків на вул. Ветеранів, 1, 3, а її зношеність стала причиною 2 витоків впродовж попередніх опалювальних сезонів. Роботи на об’єкті організовано та буде виконано у два етапи. На першому буде виконано повний комплекс робіт на ділянці від ЦТП і вздовж будинку, на другому – перехід через вул. Ветеранів.

 

В комунальному підприємстві "Луцьктепло" додали, що впродовж міжопалювального періоду на тепловому господарстві міста передбачено виконати чимало інших робіт. Це стосується як котелень, центральних теплових пунктів, так і теплових мереж.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Військового з Волині двічі нагородив Головнокомандувач ЗСУ
Наступна новина Поліція розшукує 36-річного волинянина: що відомо
Схожі новини