«Майбутнє лісу у твоїх руках»: на Волині діти посадили 8,5 гектара лісу  

Члени Городоцького учнівського лісництва на Маневиччині  на площі 8,5 га Городоцького лісництва  висадили понад 40 000 сіянців дерев.

Це юні лісівники під керівництвом фахівців зробили в рамках  акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», повідомляють у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства .

Загалом школярі  активно співпрацюють із лісівниками ось уже впродовж двох років – із самого початку заснування профільного лісівничого класу.

Ще навесні минулого року посів розсадників для дітей був новинкою. У весняний період діти разом із лісівниками сіяли, впродовж літа – доглядали. А відвідавши розсадник восени, учні були приємно здивовані  результатом спільної роботи, адже в коробах «дружно вишикувались» в стрічки стандартні сіянці сосни та ялини.

Згодом, уже навесні цього року, діти та вчителі охоче долучились до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Зокрема юні лісівники під керівництвом фахівців провели лісовідновні роботи в Городоцькому лісництві на площі 8,5 га та висадили понад 40 тисяч сіянців основних лісотвірних порід лісгоспу.

Школярі з нетерпінням чекали погожої днини, адже для посіву тимчасових розсадників потрібно підібрати оптимальні погодні умови, правильно підготувати насіння для висівання, яке було засніговане, а згодом необхідно було обробити в розчинах, які знезаражують насіння, а також стимулюють високу енергію його проростання.

Всі ці клопоти вже позаду. Насіння сосни звичайної та ялини європейської висіяне  на площі 0,03 га.

Завдяки спільній праці дітей та лісівників на території садиби Городоцького лісництва заклали розсадник, який у майбутньому дасть життя волинським борам.

На фото: учасники Городоцького учнівського лісництва засіюють розсадник


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку пройде всеукраїнський фестиваль вишитих рушників
Наступна новина У поїзді чоловіка з серцевим нападом врятували студенти
Схожі новини