На Волині «Київстар» допомагає шукати зниклих дітей

Мобільний оператор «Київстар» спільно з Національною поліцією запустив проект з пошуку зниклих дітей. Тепер усім можливим свідкам надходять смс-повідомлення з прикметами дитини.

Про запуск проекту на Волині розповіли у вівторок, 16 жовтня, під час брифінгу у Головному управлінні Національної поліції України у Волинській області.

ЗА РІК НА ВОЛИНІ ПІШЛО З ДОМУ 1,5 СОТНІ ДІТЕЙ

Заступник начальника ГУ Національної поліції Сергій Козак розповів, що минулого року в Україні зникло 8124 дитини. Більшість з них розшукали протягом доби. 48 ще не знайшли.

На Волині ж за 9 місяців 2018 року зникла 151 дитина. Знайшли усіх, окрім юнака ромської національності.

Начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП Інна Остапович наголошує, що при зникненні дитини непотрібно чекати три доби. Варто звертатись до поліції негайно. При цьому потрібно повідомити вік, стать дитини, описати, в чому вона була одягнена, коли саме зникла, чи є у неї особливі прикмети (родимки, шрами), передати актуальне фото.

Також батькам радять знати коло спілкування дитини, її інтереси, мати номери телефонів друзів.

Заступник начальника ГУ Національної поліції Сергій Козак

СМС-ПОВІДОМЛЕННЯ З ПРИКМЕТАМИ ДИТИНИ

PR-менеджер «Київстару» у Західному регіоні Олександра Гнатик розповіла, що 30 серпня 2017 року компанія підписала меморандум про співпрацю з Національною поліцією.

З січня 2018 року запрацював проект з пошуку дітей. А 15 жовтня його запустили на Волині. Наразі у ньому залучені 18 областей. До кінця жовтня компанія планує охопити всю Україну.

«Як це працює – «Київстар» формує запит від Національної поліції на смс-розсилку. При цьому повідомляє вік, стать, інформацію про те, де дитину бачили востаннє, в чому вона була одягнена. Далі мобільний оператор формує розсилку для абонентів, які знаходяться на відстані від одного до трьох кілометрів від місця зникнення. Вони отримують повідомлення про те, що зникла дитина і її прикмети, а також посилання на сайт Нацполіції з детальнішою інформацією», - розповідає Олександра Гнатик.

Люди, які впізнали дитину, телефонують на 102. Таким чином вдалось знайти вже 85 дітей.

«Це соціальний проект, а некомерційна послуга. Для абонентів і Нацполіції усе безкоштовно. Ми допомагаємо поліції шукати зниклих, тому що чужих дітей не буває», - каже представниця «Київстару».

Фото: Роман Домбровський

PR-менеджер «Київстару» у Західному регіоні Олександра Гнатик

Начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП Інна Остапович 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На вході волинської школи – зграя бездомних собак. ФОТО
Наступна новина 10 постанов за перевищення швидкості – на Волині почали штрафувати «шумахерів». ФОТО
Схожі новини