На Волині може з’явитися мережа громадських організацій

На Волині може з’явитися мережа громадських організацій

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України. 

У Волинському ЦРМС відбувся круглий стіл «Можливості ОТГ та умови мережування для формування ефективного громадського сектору Волині». 

Захід організували спільно з «Волинського Інституту Права».

На засідання круглого столу прибули проектні менеджери об’єднаних територіальних громад Волині, громадських організацій та всеукраїнських асоціацій, приміром, Волинського РВ АМУ. 

Метою зустрічі було обговорення співпраці поміж ОТГ і ГО та яким чином зробити це партнерство живим. 

Із вітальним словом виступила радник з комунікацій Волинського ЦРМС Олена Кузьмич.

Очільниця «Волинського Інституту Права» запропонувала об’єднати зусилля громадського сектору Волині і вийти на якісно новий рівень проектів. Мовляв, сьогоднішня зустріч має стати не просто засідання, щоб «прийти і розійтися».

Представники ГО розповіли про напрямки своєї робити, наприклад, аналітику, партисипацію, IT-продукти, культурну та креативну індустрію тощо.

Також присутні обговили необхідність створення мережі дієвих громадських організацій. 

Радник Волинського ЦРМС із регіонального розвитку Петро Гоцалюк наголосив на активній діяльності громадських організацій в кожній громаді та розвитку старостинських округів.

У підсумку гості Волинського ЦРМС дійшли згоди, що потрібно спробувати реалізувати якийсь спільний проект, а тоді детальніше обговорити можливість появи мережі громадських організацій на Волині, у тому числі - і в ОТГ. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «П’ять в одному»: волинянин знайшов диво-гриб. ФОТО
Наступна новина У центрі Луцька просять ще один світлофор
Схожі новини