На Волині оголосили найвищий клас пожежної небезпеки

На Волині оголосили найвищий клас пожежної небезпеки. Громадян просять бути у лісі максимально відповідальними.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Волинського ОУЛМГ.

Лісівники запевняють, що у зв’язку із тривалою спекотною погодою ліс став особливо вразливим до вогняної стихії. 

«Уже кілька днів горять ліси Херсонщини. На щастя, хоч і не без значних втрат та великими зусиллями цього року лісівникам та рятувальникам вдалося локалізувати лісові пожежі в Луганській області. Займання, які вчасно вдалося виявити та загасити, не оминули багатьох регіонів України», – зазначають у прес-службі.

Лісівники закликають ставитися відповідально до пожежної ситуації.

«Бо пожежа в лісі ­– це біда не лише для лісівників. Це загибель рослин, комах і тварин, це страшна загроза для людських осель, що поряд із лісом. У таку погоду вогонь розповсюджується на значні площі за лічені секунди», – кажуть в управлінні лісомисливського господарства.

Громадян просять у міру можливості взагалі обмежити відвідування лісу аж до настання більш сприятливих погодних умов. Або ж відпочивати у спеціально облаштованих для цього місцях – рекреаційних пунктах.

Нагадують також, що впродовж пожежонебезпечного періоду категорично забороняється розводити багаття в лісі, в’їжджати на територію лісового фонду автотранспортом, палити, кидати в лісі непогашені сірники та недопалки, випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду та на територіях, що прилягають до нього.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мирне небо, безкоштовні ліки, високі пенсії: про що мріють діти Волині. ВІДЕО
Наступна новина Показали відео із волинянином, який потрапив у полон терористів
Схожі новини