На Волині побільшало вакансій і поменшало безробітних

Фото ілюстративне

На Волині - пожвавлення економіки після затяжного карантину. Так, у кінці травня 2021 року на одну вакансію припадає чотири безробітні претенденти. Тоді як на початку року було 10 кандидатів на одне робоче місце.

Про це йшлося у п'ятницю, 25 червня, під час прес-конференції директора Волинського обласного центру зайнятості Романа Романюка.

Очільник установи розповів, що у 2018-2019 роках було економічне зростання, а відтак - кількість безробітних зменшувалась. Але вже у 2020-ому році через суворий затяжний карантин ситуація змінилась. Безробітних знову побільшало: 20 420 і 22 913 у 2020-ому і 2021-ому роках відповідно, порівняно з 16 046 у 2019 році. При цьому кількість вакансій через карантин зменшувалась: з 18 769 у 2019-ому до 12 019 у 2021-ому.

Очільник центру зайнятості на Волині Роман Романюк

До того ж між вакансіями і безробітними є дисбаланс, - каже посадовець. Найбільше вакансій - у сфері оптової та роздрібної торгівлі, а безробітних - у сфері державного управління (через ліквідацію районних рад і державних адміністрацій).

Втім, попри негативні тенденції є і позитивні зрушення, - каже Роман Романюк.

Так, якщо у січні-травні 2020 року вдалося працевлаштувати 2 612 волинян, то за аналогічний період 2021 - 4 256 людей.

«У 2021 році кількість вакансій збільшується, а кількість безробітних зменшується. Це дає нам надію, що будуть можливості для працевлаштування більшої кількості людей. Станом на 1 червня, в нашій базі було майже 3 тисячі вакансій», - повідомив Роман Романюк.

Читати також: «Шукаю роботу. Незрячий».  Масажист Саша Каптур її знайшов. Розказуємо – ЯК

***

Прес-конференцію центру зайнятості організували на базі пивоварні Luchan. Це місцевий бренд, який активно розвивається протягом останнього року. Перший фірмовий магазин відкрився 28 серпня 2020 року.

«З центром зайнятості ми давно та успішно співпрацюємо. Завжди знаходимо спільні рішення. Цього року 18 людей вдалося працевлаштувати завдяки співпраці з цією установою. Також, зважаючи на сезонність нашого виробництва, працівникам допомагають знайти іншу роботу на зимовий період», - розповіла співвласниця пивоварні «Luchan» Наталія Попович.

Співвласниця Luchan Наталія Попович

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку встановили вуличні душі, але вимкнули їх
Наступна новина Знайшли безвісти зниклу 20-річну волинянку
Схожі новини