На Волині просять, аби священники проводили служби онлайн через COVID-19

Фото ілюстративне

Волинська ОДА закликає утриматися від проведення масових заходів, у тому числі й релігійних. З цією метою, за дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, перший заступник голови ОДА Сергій Мовенко провів зустріч із представниками Волинської Ради Церков. Зустріч відбулася сьогодні, 13 жовтня 2020 року.

Про це повідомляють на сайті Волинської ОДА.

На початку зустрічі перший заступник голови облдержадміністрації розповів про епідеміологічну ситуацію в області. За словами Сергія Мовенка, рівень захворюваності на коронавірусну інфекцію росте з кожним днем не тільки на Волині, а й в країні в цілому.

На жаль, на Волині збільшилась кількість районів «помаранчевої» зони. А це означає, що ми наближаємося до встановлення жорсткого карантину.

«Необхідно розірвати ланцюг захворюваності та зменшити коло контактних осіб. Для цього необхідно відмовитися від проведення масових заходів, в тому числі і релігійних, – наголосив перший заступник голови ОДА. – Звертаємось до вас з проханням по можливості перевести богослужіння у храмах в онлайн режим. Так як це було в період Великодніх свят. В церквах необхідно дотримуватися усіх карантинних вимог та користуватися засобами індивідуального захисту», – зазначив Мовенко.

Також перший заступник голови ОДА звернувся із проханням до керівників релігійних організацій:

«Ви користуєтесь неабияким авторитетом у своїх релігійних громадах, до вас прислухаються. Відтак, просимо провести серед вірян профілактичні бесіди щодо дотримання карантинних вимог. Сподіваємось на ваше розуміння, підтримку та допомогу у цій нелегкій боротьбі».

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні випав перший сніг
Наступна новина В Україні виявили 5 062 нових хворих на COVID-19. На Волині — 180