На Волині створять Національний природній парк

На території Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів створять Національний природній парк «Західне Побужжя» загальною площею майже 17 тисяч гектарів, – повідомляє Суспільне. Волинь

За словами Головного спеціаліста обласного управління екології та природних ресурсів Катерини Філюти, на території парку науковці досліджуватимуть рослинні угруповання, місця оселень диких тварин і вплив господарської  діяльності людини на них.

– Вона буде включати заплави двох річок: заплаву річки Західний Буг та його притоку – річку Лугу.  Це найбільш незаймана територія. Там проходить контрольно-пропускна смуга, досить суворий режим охорони, і це сприяє тому, що сама по собі територія в природньому плані функціонує. Знайдені червонокнижні види рослин, червонокнижні види тварин, – повідомила Катерина Філюта.

Територія майбутнього Національного парку належить до Західнобузького екологічного коридору України, через який постійно мігрують водоплавні птахи. Тому ця місцина важлива для орнітологічних досліджень.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині СБУ попередила контрабанду наркотичних речовин з Євросоюзу
Наступна новина Особливе пісне меню у луцькому ресторані
Схожі новини