На Волині священика, який не дозволив баптистам охреститися в озері, покарають

Православного священика з села Грудки Камінь-Каширського району, який заважав баптистам провести священне хрещення на воді, обіцяють покарати.

За словами священика Волинської єпархії УПЦ отця Сергія, щороку баптисти проводили обряд хрещення в озері Озюр чи на річці Турія, ніяких конфліктів не виникало. 

«У цьому році склалось, що на Озюрі був з’їзд байкерів, а в Турії знайшли кишкову паличку. Отець Анатолій із села Грудки – людина старшого віку, виховувався і навчався ще в радянський період, що треба врахувати. Люди говорять також, що це була вимога громади села. Приїхало багато машин і люди злякались. Говорять, що баптисти звертались до сільського голови, однак він це заперечує. Сталась прикрість», – зазначив він.

Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Олег Точинський повідомив, що зі священиком проведуть відповідну бесіду.

«Думаю, якісь висновки він для себе зробить. Ні з громадської, ні з церковної точки зору такі речі не красять людину жодним чином», – зауважив Олег Точинський. 

Він додав, що кожна людина має право на віросповідання, яке їй подобається, або не сповідати жодної віри взагалі.
Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька досі не прибрали наслідки негоди
Наступна новина До Луцька приїде Надія Савченко