На Волині від коронавірусу почали щеплювати вчителів

На Волині 6 травня від COVID-19 почали щеплювати педагогів, які беруть участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Про це розповіла завідувачка центру ЗНО на Волині Алла Корнейко, повідомляє Суспільне.

У реєстрі педагогів, яких можуть залучати до оцінювання, є майже 5 тисяч людей. Основну сесію ЗНО розпочнуть 21 травня.

В області підготували 60 пунктів для складання ЗНО. З п'яти тисяч людей, які є у реєстрі, в окремі дні під час ЗНО залучатимуть до 2,5 тисячі вчителів, каже Алла Корнейко.

Завідувачка центру ЗНО розповіла, що існує два алгоритми вакцинування педагогів. Перший – це коли в заклад освіти приїжджає бригада медпрацівників і проводить щеплення на місці. Другий – коли педагогам дається час, щоб знайти можливість і самостійно прибути у пункт вакцинації, який облаштований в медустанові.

6 травня педагогів почали щеплювати у Луцькому центрі первинної медичної допомоги №2.

На вакцинацію разом із 29 вчителями навчально-виховного комплексу № 9 прийшов директор Олександр Дубина. Він каже, що частина педагогів школи вакцинуватиметься й наступного дня, бо це необхідно для створення колективного імунітету.

Щеплення працівникам освіти роблять вакциною CoronoVac китайського виробника. Ревакцинацію проводитимуть впродовж 21-28 днів, розповів лікар Ярослав Оштук.

Педагоги, які працюватимуть на ЗНО, вакцинуються добровільно та безплатно. Вони потрапили до другої хвилі вакцинації та мають пріоритетне право на щеплення.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні батькам дозволили заходити до школи
Наступна новина Двоє загиблих, один у важкому стані. Ситуація на Донбасі
Схожі новини