На Волині відновили і впорядкували джерело «Біля дуба»

Джерело «Біля дуба»

У Маневицькому району лісівники відновили і впорядкували природне джерело «Біля дуба», що на території Куликовицького лісництва.

Про це повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Ідею зберегти джерело, облагородити його і зробити доступним для людей ініціював директор ДП «Поліське лісове господарство» Андрій Яцина.

Природне джерело «Біля дуба», розташоване серед чорновільхових насаджень, завжди мало важливе значення для місцевого населення, адже тут кожен міг зупинитися тут і втамувати спрагу джерельною водою.

Назву джерелу дали близько 50 років тому місцеві жителі, оскільки воно знаходилося біля 200-вікового дуба. У ті часи джерелом користувалися місцеві пастухи, які випасали худобу поруч і дуже потребували прохолодної води у літню спеку. А також тих, хто проїжджав повз нього.

Це джерело є не тільки необхідністю, але і культурною пам’яткою, особливо цінною для місцевих старожилів.

Також біля джерела лісівники розмістили бесідку зі встановленими дерев’яними сходами та зливами для забору води, впорядкували прилеглу територію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Старий Порицьк із Волині отримав престижну нагороду за якісну медицину
Наступна новина Рада затвердила новий склад Центрвиборчкому. Прізвища
Схожі новини