На Волині виявили «безгосподарські» артезіанські свердловини

На території Волинської області знайшли артезіанські свердловини, які невідомо хто пробив.

Про це стало відомо 24 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел розповів, що поки що не може сказати, яка загальна кількість таких артсвердловин в області, неможливо також і встановити винуватця їхньої появи.

Виявляють такі свердловини під час перевірок, а приписи за порушення відправляти нема кому.

Є три випадки, коли такі свердловини виявили у навчальних закладах, тож за впорядкування їх відповідно до санітарних вимог повинні відповідати директори.

Йдеться про дитячий садок у селі Борочиче Горохівського району та у школах сіл Заболотці та Литовеж Іваничівського району. Тут вода потрапляє до споживачів без попередньої очистки. 

Назар Орел розповів, що штраф за порушення становить 425 гривень, а це значно менше, ніж вартість приведення артсвердловин у відповідність до всіх вимог.

Заступник голови облдержадімінстрації Сергій Кошарук повідомив очільників громад, що ті повинні протягом місяця провести інвентаризацію усіх свердловин і безгосподарські взяти на баланс, а також провести консервацію забруднених свердловин, щоб уникнути забруднення підземних горизонтів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, яка якість питної води на Волині
Наступна новина Волинян просять прихистити кошенят, яких викинули посеред дороги. ФОТО
Схожі новини