На Волині знову знайшли неправильну агітацію. ФОТО

Політична реклама без вихідних даних (фото: ОПОРА)

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА , виявили агітматеріали без вихідних даних в офісі Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у місті Нововолинськ.

Агітматеріали знайшли у середу, 13 лютого, пише Громадянська мережа ОПОРА.

БІЛБОРДИ БЕЗ ВИХІДНИХ ДАНИХ

Спостерігачі вирушили до приміщення Нововолинської міської організації ВО «Свобода» на проспекті Дружби, 25. Тут зафіксували два банери із зображенням кандидата у президенти Руслана Кошулинського із надписом «Єдиний вибір українців Руслан Кошулинський» та емблемами низки організацій, які не містили жодних вихідних даних. Вони були розміщені зсередини приміщення у вікнах так, що їх було видно назовні.

Про вказаний факт ОПОРА повідомила правоохоронні органи. Вже за годину після повідомлення агітматеріали без вихідних даних зняли.

Також 12 лютого спостерігач у місті Рожище виявив агітаційний матеріал на користь кандидата у президенти Андрія Садового. Рекламна двостороння конструкція із надписом «Андрій Садовий Наступ 2019», яка розміщувалася на приватній території на вулиці Незалежності, не мала вихідних даних.

ЧОМУ ВИХІДНІ ДАНІ ПОВИННІ БУТИ?

Згідно із частиною 3 статті 59 Закону України «Про вибори Президента України» друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання відповідно кандидата на пост Президента України або партії, яка висунула кандидата на пост Президента України, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів.

Відповідно до частини 16 статті 64 цього ж Закону забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів. Розповсюдження під час виборчого процесу відповідних матеріалів без вказаних даних згідно з частиною 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення, тягне за собою накладення штрафу на громадян від 51 до 85 гривень і на посадових осіб - від 340 до 510 гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцький районний будинок культури не хочуть віддавати на баланс міськради
Наступна новина Графік відключення електроенергії 15 лютого
Схожі новини