На «Ягодині» митники затримали партію збуджуючих засобів. ФОТО

Партію біологічих активних харчових добавок затримали днями волинські митники на посту «Ягодин».

Збуджуючі засоби хотіли ввезти в Україну незадекларувавши: «Секретний рецепт палацу», «Римські ночі», «Березнева кицька» у товаросупровідних документах не згадувалось.

Про це повідомляє прессслужба Волинської митниціц у фейсбуці. 

Крім понад 6 тисяч упаковок збуджуючих засобів, «зайвими» у вантажі виявились 600 ветеринарних експрес-тестів та 40 дозиметрів побутової радіації. У збірному вантажі були відсутні задекларовані 460 кг чохлів до мобільних телефонів. Ними, схоже, компенсували вагові показники товару, який прямував в Україну з Польщі. Підміну виявили у ході повного митного огляду транспортного засобу з перерахунком та відкриттям вантажних місць.

Відповідно до частини 1 статті 483 Митного кодексу, подання неправдивих відомостей про найменування чи кількість товару під час його переміщення на митну територію України тягне за собою штраф у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення з їх конфіскацією. Тож увесь незаявлений до оформлення крам вартістю понад 2,8 млн грн тимчасово вилучений на склад митного органу. Складено протокол та розпочато провадження у справі про порушення митних правил.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Було відчуття: земля така мала, що від росіян не сховатися»: історія двічі переселенців
Наступна новина На війні обірвалося життя ще одного лучанина
Схожі новини