Нардепи не хочуть впливати на управлінську діяльність НСТУ, бо це буде розцінюватися як тиск на ЗМІ

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар у відповідь на  рішення Волинської обласної ради  «Про підтримку звернення Волинської регіональної дирекції філії Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».
"Законом України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» передбачено перетворення шляхом реорганізації всіх державних телерадіоорганізацій в єдину систему Суспільного телебачення і радіомовлення України — юридичну особу публічного права «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (далі — НСТУ). Майно НСТУ є державною власністю. Кабінет Міністрів України може визначати суб’єкта управління зазначеним майном та здійснювати контроль за використанням і збереженням переданого НСТУ в оперативне управління майна та має право вилучати майно, що не використовується, а також майно, що використовується не за призначенням.
Разом з тим у Законі визначено один з головних принципів НСТУ, а саме: незалежність управління та поточної діяльності від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, політичних партій, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб.
Не вмотивоване законодавством України втручання органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, громадських чи релігійних об'єднань, їх посадових осіб чи працівників, а також власників у сферу професійної діяльності телерадіоорганізацій не допускається.
Тому такі дії як втручання Комітету в управлінську та господарську діяльність НСТУ можуть розцінюватися як тиск на засоби масової інформації, цензурування, що заборонено діючим законодавством", - пише пані Сюмар.

Нагадаємо, на це ж звернення облради вже відреагували керівництво ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України»  та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.
 

 

Додати новий коментар


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Погуляти вулицями Луцька тепер можна в аудіоформаті
Наступна новина Як у Луцьку зводять «космічний» житловий комплекс. ВІДЕО