«Народний контроль» знову зупинив скандальне будівництво у Луцьку

Сьогодні, 26 квітня, забудовник «Житлобуд 2» вкотре відновив будівництво житлово-офісного приміщення на вулиці Кафедральна, 13, що у Старому місті Луцька. Втім, йому завадили громадські активісти, які впевнені, що земляні роботи – незаконні, бо досі належним чином не проведенні археологічне дослідження старовинних підземель.

Про це йдеться у одному з дописів на сторінці «Народного контролю» у Facebook.

Активіст Геннадій Хомутінкін, який викликав патрульну поліцію, розповів, що на будівельному майданчику вранці почала працювати важка техніка: кран, міні-екскаватори та установки для буріння.

«Я побачив таку картину: вони висипали щебінь та пісок, бобкат стояв у котловані та уже було проведене буріння отвору до 2 метрів», - зазначив він.

Перед приїздом слідчо-оперативної групи будівельники припинили роботу та вивезли техніку. Активісти написали заяву у поліцію про вчинення злочину.

За його словами, є усі юридичні підстави для того, що будівництво на Кафедральній, 13 незаконее: згідно із Законом України підвали XVII cтоліття знаходяться у переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини та разом з тим – це охоронна зона і тут не можуть бути витребувані норми пожежної безпеки.

«Ми усіма методами намагаємося обмежити будівельні роботи та бажаємо, щоб тут археологи провели дослідження», - зазначив Хомутінкін.

Водночас активіст повідомив, що йому надійшла відповідь від Міністерства культури України про те, що дозвіл на проведення нагляду за цими роботами не був виданий.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомо, хто займатиметься справою побиття волинських журналістів
Наступна новина Про волинський торф говоритимуть у програмі «Відкрита влада»
Схожі новини