Навіки 44: на Волині віддали останню шану Герою Віталію Кухарчуку. ФОТО

У Ковелі віддали останню шану і провели до місця вічного спочинку Героя – добровольця, бойового медика, молодшого сержанта Віталія Анатолійовича Кухарчука.

Ще один наш земляк повернувся додому на щиті. Полеглим, але непереможеним. Тепер йому назавжди 44, написав міський голова Ігор Чайка.

Віталій Кухарчук народився 24 липня 1980-го у Ковелі. До 10 класу вчився у Маріуполі, а потім повернувся у рідне місто та закінчив гімназію імені Олени Пчілки. Навчався у Рожищенському фаховому коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій. Віталій любив свою роботу: коли тварину потрібно було прооперувати – він кидав усе, щоб врятувати, допомогти...

Ця риса – прийти на допомогу ближньому стала визначальною і для Віталія Кухарчука – воїна.

Добровільно, за покликом серця і з великої любові до України, своєї родини та нашого міста він пішов до військкомату у перші дні повномасштабного вторгнення росії, хоч не мав досвіду військової служби. І вже в лютому 2022 року був мобілізований.

Після коротких навчальних курсів у Києві потрапив на службу в нашу 100-ту волинську бригаду ТРО, де і пройшов свій доблесний шлях бойового медика.

Не раз рятував життя побратимам, але свого вберегти, на жаль, не зміг. Хоч щоразу і запевняв маму: «Я — медик. А медиків не вбивають... ».

Смертельне поранення Віталій Кухарчук отримав 2 серпня під час мінометного обстрілу на Донеччині, неподалік Торецька.

Він до останнього подиху був відданий військовій присязі, мужньо боронив Україну та загинув як Герой у бою за її свободу та незалежність.

Так і не встиг створити власну сім’ю. Але всі – як одна велика родина попрощалися з ним як із Героєм.

У мирному житті Віталій дуже любив ходити в гори. Побував на Говерлі, обійшов із друзями багато інших вершин українських Карпат.

Але свою найвищу вершину підкорив на війні: загинув смертю хоробрих, піднявшись до небес, де доєднався до небесного воїнства наших Героїв-Захисників...

«Щирі співчуття родині Віталія Кухарчука – батькам, братові Андрію, який пройшов АТО і далі захищає Україну, сестрі Олі, всім, хто знав і любив Героя! Вічна пам'ять і слава!» – додав Ігор Чайка. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як відзначали Яблучний Спас на фронті воїни «сталевої сотки». ФОТО
Наступна новина Сім'ї полеглого Героя-капітана з Волині Андрія Крука вручили «Срібний хрест» захисника