Навіть під час жорсткого карантину транспорт працюватиме, – Шмигаль

Фото ілюстративне

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що транспорт в Україні працюватиме навіть у разі запровадження жорсткого карантину.

Про це Шмигаль заявив під час засідання Верховної ради 4 грудня, інформує Суспільне.

«Наразі жоден із планів не передбачає закриття міського громадського транспорту. Ми також не розглядаємо можливості закриття міжміського та міжнародного сполучення», – повідомив прем'єр, пообіцявши оприлюднити повний перелік можливих обмежень на засіданні Кабміну 9 грудня.

«Транспорт буде працювати, і авіакомпанії, залізниця, міський транспорт. Закривати не планується навіть при жорстких карантинних обмеженнях», – повідомив прем’єр.

За словами Шмигаля, наявні наукові дослідження показують, що громадський транспорт не відіграє велику роль у поширенні інфекції.

Також він підтвердив, що запровадження жорсткого карантину у січні можливе у разі погіршення епідеміологічної ситуації.

«Якщо говорити про запровадження жорсткіших заходів, то очевидно, що якщо буде погіршення ситуації, ми можемо підняти це питання на початку січня», – зазначив Шмигаль.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що міністерство рекомендуватиме запровадити жорсткий тритижневий карантин від початку 2021 року.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тисячі підприємців з різних регіонів протестують у Києві. Не обійшлося без сутичок із поліцією
Наступна новина Рада підтримала законопроєкт про допомогу бізнесу під час карантину
Схожі новини