«Не хочеться, щоб контролери викидали бабусь». Луцьк просить громади платити за своїх пільговиків

Луцьк просить навколишні громади платити за проїзд своїх мешканців, що належать до пільгових категорій, у міському транспорті. Для цього їм пропонують виготовляти персоніфіковані квитки «Сіті-кард».

Про це йшлося у четвер, 23 грудня, під час круглого столу з представниками громад у луцькому ЦНАПі.

«Щодня Луцьке підприємство електротранспорту перевозить від 22 до 24 тисяч громадян пільгових категорій. У вихідні – приблизно 14 тисяч. Звичайно, серед них є пільговики з прилеглих сіл, вартість проїзду яких ви повинні компенсувати. Укладайте угоди, щоб в тролейбусах не було інцидентів. Контролеру дуже незручно висаджувати, штрафувати 70-річну бабусю. Ми повинні вирішити це на рівні керівництва, а не контролера-пасажира», - сказав представник ЛПЕ Анатолій Миронюк.

Заступниця директора підприємства «Сіті-Кард» Інна Артемчук також розповіла, що є технічна можливість зробити пільговикам з навколишніх сіл персоніфіковані картки. Більше того – передбачити на них певну кількість поїздок на місяць, залежно від фінансування сільської ради. Наприклад, 20 чи 30 поїздок. Щоб виготовити ці картки, людям доведеться відвідати «Сіті-кард».

Попередньо планують визначити дні прийому для мешканців кожного з сіл.

Депутатка Підгайцівської сільської ради Тетяна Тирилюк підтримала пропозицію. З її слів, ця практика вже добре показала себе з учнями липинського ліцею.

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як у селах Луцької громади працюють пункти обігріву
Наступна новина До нового року Волинь може вийти з «червоної зони»
Схожі новини