«Не міг стояти осторонь і пішов захищати свою державу». Спогади про воїна з Волині Романа Бучка

24-річний солдат Роман Бучко, позивний Сокіл, загинув 11 травня 2023 року в бою за місто Красногорівку на Донеччині. Воїн отримав смертельне вогнепальне осколкове поранення внаслідок ворожого мінометно-артилерійского обстрілу.

Спогади про бійця опублікували на платформі «Меморіал героїв». 

Роман Тарасович був родом із селища Цумань Волинської області. Закінчив Клеванський професійний ліцей та здобув фах тракториста с/г виробництва. Одружився та переїхав на Рівненщину – в село Кривичі. Займався штукатурними роботами. Останнє місце роботи – олійний завод. Захоплювався автомобілями.

У березні 2023 року чоловік підписав контракт із Збройними Силами України. Пройшов навчання в Україні та Великій Британії, а потім потрапив на службу до Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького. Був стрільцем-санітаром.

«Він не міг стояти осторонь і пішов захищати свою державу. Попри те, що в нього є маленький синочок Артемко. Було дуже багато планів на майбутнє. Він був для нас підтримкою, найкращим татом і чоловіком. Я не можу змиритися з тим, що його нема. Кожна моя секунда – це думка про чоловіка, найкращі спогади, які залишилися назавжди в моєму серці. В моїх спогадах, думках, пам'яті він назавжди живий. Дуже не вистачає його. Я все одно сподіваюсь, що він до нас повернеться…» – поділилася дружина загиблого Вікторія.

Посмертно воїна нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Романа в рідному селищі Цумань.

Вдома на Романа чекали батьки, сестра, дружина і син.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Польщі створять «Український легіон» з добровольців