«Не можна довго сидіти вдома». В уряді прогнозують послаблення карантину

Фото ілюстративне

В уряді заявили, що в українців зараз немає можливості довго «сидіти вдома». Тому карантин через коронавірус, можливо, послаблять менш ніж через 2 – 3 місяці після його введення.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль наголосив під час ефіру програми «Свободи слова» на телеканалі ICTV. За його словами, Україна не може собі дозволити пів року не працювати, пише 24 канал.

Йшлося про те, що зараз в уряду є два сценарії розвитку подій. Так званий «китайський», що передбачає короткочасні, але дуже жорсткі обмеження. А також – «м'який» сценарій, але з дуже жорстким виконанням санітарно-гігієнічних вимог. Мовиться про масочний режим і соціальне дистанціювання.

«Після Великодня будемо вирішувати, який із двох сценаріїв запускати. Ми дуже добре розуміємо, що у багатьох людей немає фінансової подушки. Економіку потрібно запускати»,– сказав глава уряду.

Прем'єр також запевнив, що влада фінансово підтримуватиме громадян, які залишилися без заробітку.

Тритижневий карантин в Україні оголосили з 12 березня 2020 року. 25 березня Кабмін вирішив ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України. Також ще на 30 днів скрізь продовжили карантин.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Закон про ринок землі. Як голосували волинські нардепи
Наступна новина В Україні 549, на Волині троє, – МОЗ про кількість хворих на коронавірус
Схожі новини