«Не повірила вухам». Як на Волині сприйняли виступ Зеленського у Мюнхені

Президент Володимир Зеленський 19 лютого провів виступ на Мюнхенській конференції з безпеки під час дискусії щодо ситуації в Україні та європейської кризи.

Ми зібрали волинські реакції на промову Володимира Зеленського.

Про що президент говорив – читайте тут.

Серед них є і реакції не волинян, як наприклад відгук письменниці, громадської діячки Лариси Ніцой, яка промову почула, перебуваючи в Луцьку:

«Я сьогодні цілий день на мовному форумі в Луцьку. І раптом в перерві чую виступ Зеленського. Не повірила своїм вухам. Це просто бомба, а не виступ. Нарешті! Нарешті я почула те, про що не чула від жодного нашого президента. Україна, вустами Зеленського, показала гонор, Україна назвала речі своїми іменами перед світовими лідерами, чого не робила раніше, окрім наших з вами розмов за кухонним столом. Але щоб отак, на весь світ заявити, якщо Ви нам не гарантуєте безпеки, ми не гарантуємо, що не станемо знову ядерною державою (а зброю, в тому числі ядерну, ми робити вміємо). Оце так заява! Я завжди критикую владу і Зеленського теж, якщо вони роблять якусь шкоду Україні, але я вмію й хвалити за гарні дії. Бо в мене критерій не власні симпатії/антипатії до Зеленського чи іншого президента, а дії чи вчинки на користь України. Шкідлива дія - критикую. Корисна дія - хвалю. Сьогодні я кажу: "Браво!"

Мене здивувала моя бульбашка. Друзі, Ви розповідаєте в коментарях, що не він писав, що він погано прочитав...

Ви смієтеся? Хто заважав попереднім президентам це написати і прочитати красиво?

Майте мужність похвалити людину, навіть, якщо вона вам не подобається, за гарний вчинок. Сьогодні є за що похвалити. Це виступ у Мюнхені. Оце здивували так здивували, пане Зеленський».

***

Депутат Луцької міської ради Михайло Наход: «Сильний виступ Президента у Мюнхені. Особливо про Будапештський меморандум. Сподіваюсь світ почув».

***

Народний депутат В’ячеслав Рубльов: «Складні часи народжують сильних лідерів. Сильний виступ справжнього Президента! Підтримуємо».

***

Екснарднп Анатолій Горбатюк:

***

Перекладачка Юлія Дерев’янчук: «Не можу слухати Зеленського, мене дратує його голос, можу читати, бо всеодно це написано спічрайтерами. І схоже, що цього разу написано непогано».

***

Керівник відділу Рівненської ТГ Дмитро Федчишин: « Більше ніж чудова промова Президента України Володимир Зеленський. Можливо та скоріше не можливо, а вже потрібно відновлювати наш ЯДЕРНИЙ потенціал, який до речі був найсильнішим у світі. Досить світових ігор, досить маніпуляцій».

***

*** 

Журналіст Юрій Коваль: «ОПЛЕСКИ НЕ ПРОСТО НАШОМУ ПРЕЗИДЕНТУ, А Й УСІЙ УКРАЇНІ ТА ЇЇ ВОЇНАМ. 18 років тому, у 1994-му, Україна, підписавши Будапештський меморандум, пожертвувала своїми власними інтересами заради безпеки у Європі та цілому світі.

Сьогодні ми практично щодня платимо надзвичайно високу ціну за цей крок, хоч держави-учасниці договору гарантували нам безпеку і недоторканість території.

Прийшов час згадати про це, про те, що Європа може відчувати себе спокійно виключно тому, що Україна не просто восьмий рік захищає свою територію, а слугує міцним щитом для усієї Європи. Якби не наша держава, не наші воїни, питання про оборону могло б стояти сьогодні вже навіть не десь щодо території Польщі, Прибалтійських держав, Словаччини, Чехії, а й, цілком вірогідно, щодо НІмеччини, Австрії чи багатьох інших країн, які поки, схоже, навіть не усвідомлюють, з якою загрозою стикнувся увесь світ у ХХІ столітті.

Вдячний, що наш Президент гучно нагадав усьому світу про це, продемонстував себе сильним лідером сильної держави!».

***

Адвокат Василь Самолюк: «Коли Президент найбіднішої країни Європи, олігархи якої купують старовинні палаци у Франції, чиновники якої купують Порше з салонів, мери якої будують фонтани, контрабандисти якої літають власними літаками, а депутати якої возять в спортивних сумках сотні тищ і замовляють на засіданнях парламенту проституток, говорить західним партнерам про те, що ви нам мало помагаєте, і взагалі, ми скоро зробимо атомну бомбу, у тих напевно з'являється думка, що може ліпше мати одного довбня під боком (Росію), а не двох (Росію і Україну)».

***

Радник міського голови в Нововолинська міська рада Олександр Топорівський: «Неочікувано потужна промова».

***

Народний депутат Ігор Палиця: «Сьогодні у Мюнхені виступав Справжній Президент України! Великий Респект!»

***

Режисер Олександр Стеренчук

*** 

Депутат Волиньради Андрій Козюра: «Реально сильна промова з правильними акцентами в Мюнхені. Згоден з кожним словом. Звіряємо годинники, і дай Боже, щоб не було повтору когнітивного дежавю з відомого однойменного серіалу …»


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні за добу виявили 17 448 хворих на коронавірус. Одужало – 11 963
Наступна новина Екіпаж німецької авіакомпанії відмовився летіти в Україну через страх війни
Схожі новини