У «Варті порядку» відповіли на закиди Савченка щодо нападів на активістів

Фото з офіційного сайту «Варти порядку»

У громадському формуванні «Варта порядку» відреагували на заяву голови Волинської ОДА Олександра Савченка щодо можливої причетності до підпалів майна активістів на Волині.

Відповідну заяву губернатор зробив під час брифінгу 30 січня з приводу підпалу техніки, яка належала дружині голови Підгайцівської громади Юрія Семенюка, повідомили на офіційному сайті «Варти порядку».

На брифінгу Савченко нагадав про «Варту порядку», яка, за його словами, «засвітилася» у нападах на активістів та створена з ініціативи Ігоря Палиці. Савченко вважає, що у «Варти порядку» варто забрати ліцензію громадського формування та ліцензію на охоронну діяльність.

У «Варті порядку» ці звинувачення вважають безспідставними.

«Озвучені на брифінгу заяви Олександра Савченка є голослівними і неприпустимими, які не ґрунтуються на фактах і не мають нічого спільного з об’єктивною дійсністю. Іншими словами – на брифінгу мав місце популізм чистої води та недолуге намагання поділити громадсько-політичну сферу на правильних і неправильних», – йдеться у заяві.

«Якщо ж застосувати алегорію голови облдержадміністрації про «Чикаго 30-х років», то такі ризики дійсно є. Тільки полягають вони у свавіллі влади і впевненості її представників у безкарності при навішуванні ярликів. Використана Олександром Савченком практика призначення винних, вказує на відкрите намагання перебрати на себе не властиві функції, а також на непрофесійність і як очільника адміністрації, і як колишнього працівника міліції», – сказано у заяві.

На заяву Савченка щодо «розпуску» громадського формування у «Варті порядку» відповіли, що «не Олександр Савченко нам її (ліцензію – ред.) давав, і не йому її забирати. Не він формування створював – не йому його розпускати». 

Нагадаємо, «Варта порядку» – громадське формування, створене у 2001 році. До його складу входять ветерани війни в Афганістані, ветерани АТО, колишні працівники правоохоронних органів, громадські активісти.

Свою активну діяльність громадське формування припинило після затримання її керівника Олександра Тиводара 8 серпня 2017 року.  

У прокуратурі пояснили, що оперативні заходи відбувались через те, що члени «Варти порядку» стежили за людьми, зборали і поширювали конфіденційну інформацію про них. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія одного селфі. БЛОГ
Наступна новина У Луцьку вирішували, як втримати молодь у країні. ВІДЕО
Схожі новини