«Ніколи не розповідав про службу, але пишався, що захищає Україну». Історія полеглого Героя з Волині

21 жовтня минув рік від дня загибелі мужнього воїна з села Підманове Олексія Омельчука. Довгий час захисник вважався безвісти зниклим, у травні минулого року рідним повідомили про його загибель. Герою навіки 37.

Спогади про земляка опубілкували на сайті Шацької громади. 

Олексій Омельчук народився 3 травня 1986 року в селі Підманове. Закінчив місцеву школу. Далі була служба в армії, робота за кордоном (у Польщі). Одружився з дівчиною із Підманева Тетяною, разом будували свою сім’ю, планували майбутнє.

«Олексій був веселим, добрим, компанійським, життєрадісним. У вільний від роботи час любив рибалити, збирати гриби. Коли почалася повномасштабна війна, був впевнений, що його одним із перших покличуть захищати Україну від ворога. Казав: «Я в армії служив у таких військах, що мої знання і вміння обов’язково знадобляться на фронті», – пригадує дружина Тетяна.

Волинянин був мобілізований до лав ЗСУ 20 грудня 2022 року, боронив Україну в складі військової частини А 4123 на Донецькому і Луганському напрямках.

Дружина згадує, що чоловік ніколи не розповідав про свою службу, втім, пишався тим, що захищає Україну, що його військові навички дійсно знадобилися на фронті, що його побратимами були люди-титани…

З 21 жовтня 2023 року захисник вважався зниклим безвісти. В цей період невідомості, а це довгі і важкі 7 місяців, рідні телефонували до командира і побратимів, збираючи інформацію про Олексія. Дізналися про великі втрати в його підрозділі, про те, що бійці пройшли крізь справжнє пекло, боронячи Україну від окупанта. Рідним навіть передали телефон Олексія – правда, без сім-карти і без контактів…

В травні стало відомо, що саме цього дня, 21 жовтня 2023 року, військовослужбовець загинув.

25 травня громада на колінах зустріла Героя, встелила квітами його шлях додому. З мужнім захисником попрощалися його рідні, друзі, односельці, побратими. 

Чин похорону відбувся в храмі Різдва Іоанна Предтечі, що на території пансіонату «Шацькі озера».

Поховали Героя з військовими почестями на кладовищі села Підманове.

Світла та вічна пам'ять українському захиснику Олексію Омельчуку, який поклав своє життя на вівтар свободи рідної держави.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Мер Луцька передав допомогу бійцям 5 ОШБР