Німецькі вчені зробили сенсаційну знахідку

Німецькі археологи знайшли старому руслі Рейну зуби людиноподібної мавпи, яким понад 9,7 мільйона років.

Знайдені зуби не схожі на жодну з відомих знахідох в Європі чи Азії. Крім того, співробітники музею Майнца порівняли їх з африканськими насадками, але подібності так і не виявили.

Виявлені в Рейнланд-Пфальці зуби старше африканських аналогів на 5 мільйонів років.

Керівник дослідницького проекту Герберт Лутц заявив, що це є великою загадкою для вчених.

Археолог Аксель фон Берг впевнений, що знахідки привернуть багато уваги і дуже здивують фахівців. Для Європи це унікальні знахідки. Незвичайними їх вважає археолог Маріон Виттеєр.

Корінний і очний зуби, згідно з повідомленням, не належать до представників жодного з відомих європейських чи азіатських видів. Однак за розміром і формою вони нагадують зуби предків людей з Африки, яка до цих пір вважалася колискою людства. Найбільша подібність антропологи виявили зі знаменитими Люсі (Australopithecus afarensіs) і Арді (Ardipithecus ramidus) з Ефіопії. Але це не те місце і не той час.

Днями розпочала роботу міжнародна команда вчених, яка повинна знайти пояснення унікальним знахідкам. Результати, отримані археологами з Рейнланд-Пфальца, наступного тижня з'являться в соціальній мережі Researchgate. Фахівці планують дослідити товщину і структуру емалі, а також родинні зв'язки. «Справжня робота тільки починається», — пояснив Він.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині розшукують наркоторговця
Наступна новина На Волині з'явиться нова лісова дорога
Схожі новини