Нові правила : не вклеїв фото – втратив паспорт

джерело фото: https://www.prostir.ua

3 жовтня Уряд вніс зміни до Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсними та знищення паспорта громадянина України, затвердженого Постановою КМУ від 25 березня 2015 р. №302.

Документ зобов’язує громадян, які досягли 25-ти чи 45-ти річного віку та не звернулися в установленому законодавством порядку (не пізніше як через місяць після досягнення відповідного віку) для вклеювання до паспорта зразка 1994 року нових фотокарток, здійснювати обмін паспорта на пластикову картку, – повідомляють у Луцькій міській раді.

Окрім того, громадянам надано можливість за бажанням здійснювати обмін паспорта громадянина України зразка 1994 року на паспорт громадянина України у формі картки, що містить безконтактний електронний носій.

За заміну та відновлення документа необхідно буде сплатити адміністративний збір: 279 гривень — термін виготовлення 20 робочих днів, 366 гривень – за 10 робочих днів.

Оформлення та видача ID-картки замість паспорта-книжечки зразка 1994 року здійснюється за зареєстрованим місцем проживання.

У разі обміну/відновлення паспорта у формі ID-картки, який був оформлений засобами Єдиного державного демографічного реєстру та присвоєний унікальний номер запису в реєстрі (УНЗР), подача документів здійснюється незалежно від реєстрації місця проживання.

Послугу з оформлення та видачі ID-картки можна замовити у ЦНАПі міста Луцька згідно з графіком прийому громадян. Також можна скористатися попереднім записом та взяти талон електронної черги на зручний день та час, звернувшись на рецепцію ЦНАП.

Більш детальну інформацію можна отримати за номером телефону: (0332) 777-888 або на офіційній сторінці ЦНАП у соціальній мережі Facebook.

Також віднедавна у ЦНАП можна скористатися послугою «Фото за 5 хвилин». При зверненні за послугою вклеювання фотокартки до паспорта при досягненні 25- і 45-річного віку можна зробити фотографію на місці.

У Державній міграційній службі наголошують, що обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їхньої дії.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вихованці СК «Воїн» привезли нагороди з двох чемпіонатів. ВІДЕО
Наступна новина На Волині зросли надходження до місцевих бюджетів
Схожі новини