Новий випадок сказу серед тварин на Волині. ВІДЕО

На Волині − новий випадок сказу. Цього разу інфіковану тварину знайшли у селі Камінь-Каширського району. Це − вже четвертий випадок. Інфекцію підхопив домашній кіт. Він поводився неадекватно − не впізнавав господарів, а при контакті з ними − драпався та кусався. Лабораторні дослідження показали − у тварини був сказ.

За словами епідеміологів, домашні тварини підхоплюють сказ від лисиць. Головні ознаки хвороби − млявість, відмова від їжі, та спалахи безпричинної агресії. Аби вберегти улюбленців, необхідно заздалегідь проводити профілактичні щеплення.
Загалом за цей рік у Волинські області зафіксували понад 50 випадків сказу. З них майже половина у свійських тварин. Найбільше − у Камінь-Каширському, Ківерцівському, та Горохівському районах.

У порівнянні з минулим роком, це − нижчий показник: за 2016 рік зафіксували 67 випадків цієї хвороби у тварин. Але якщо вас вкусила або подряпала інфікована тварина, то терміново зверніться до лабораторного центру та медичного закладу, аби отримати щеплення.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Затвердили бюджет Луцького району на 2018-й. ВІДЕО
Наступна новина У США почали виробляти безалкогольне вино з марихуани
Схожі новини