Нову амбулаторію в Дубечне збудують за кошти вкрадені Януковичем

В  сільській місцевості проживає третина всього українського народу, чим ми відрізняємось від провідних європейських держав, де такий показник не перевищує десяти відсотків.

Та рівень сільської медицини, навіть в порівнянні не з закордонними, а українськими містами просто жахливий.

Як приклад, єдина на всю Дубечненську громаду Старовижівського району амбулаторія, що збудована ще всередині 20 століття, знаходиться в аварійному стані і не може задовільними потреби в наданні медичних послуг майже шести тисячам мешканцям громади.

На жаль, не знаю, з якої причини, але до прооекту Світового банку, який реалізується в області не потрапив жоден медичний об’єкт від Старовижівщини.

Тому на останній сесії обласної  ради я звернувся з депутатським запитом до голови облдержадміністрації Олександра Савченка з пропозицією відшукати джерела фінансування для реконструкції амбулаторії в селі Дубечне.

У відповіді, яка надійшла від ОДА зазначено, що робочою групою при управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації «сформовано проект спроможної мережі надання первинної медичної допомоги в області, до якого включено Дубечненську амбулаторію загальної практики сільської медицин (АЗПСМ).

Відповідно до зазначеного проекту пропонується здійснити будівництво нового приміщення для Дубечненської АЗПСМ за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.». Це кошти, які конфісковані Генпрокуратурою від активів колишнього керівництва країни.

Отже будемо сподіватись, що якщо не цьогоріч, то у наступному році дубечненцям та мешканцям навколишніх сіл медичні послуги будуть надаватись в новому, сучасному приміщенні.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У селі поблизу Луцька сталася жахлива аварія. ОНОВЛЕНО
Наступна новина Стали відомі подробиці жахливої ДТП поблизу Луцька. ФОТО
Схожі новини