Очолити Центр туризму, спорту та екскурсій Волинської ОДА може Богдан Бальбуза

На сьогоднішньому засіданні конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників, підприємств, установ, організацій – об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області розглядалося питання щодо кандидата на посаду Центр туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації.

Свої документи для участі в конкурсі подало четверо претендентів.

Комісія слухала кандидатів в порядку поступлення заяв.

Першим свою програму озвучував очільник громадської організації "Національний альянс" Богдан Бальбуза, який нині керує Центром національно-патріотичного виховання Луцької міської ради.

Він вважає, що роботу Центру туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації потрібно переформатувати, роблячи акцент на патріотичному вихованні. Зокрема, у планах військово-патріотична та краєзнавчо-туристична робота.

Претендент заявив, що має злагоджену команду, тому робитиме ставку на нові кадри. Пообіцяв, що залучатиме позабюджетні кошти.

"Все, що я заявляю базується на моєму власному практичному досвіді", - з впевненістю зауважив пан Бальбуза та нагадав, що має неабияку практику співпраці з молоддю.

Між тим, заступник голови ОДА Світлана Мишковець зауважила, що очільник Центру повинен мати досвід роботи не лише з молодими людьми, які вийшли у самостійне життя, а й з школярами. Вона також заявила, що Центр є одним з найкращих в Україні і має хороші традиції.

Депутат Людмила Тимощук зробила акцент на важливості ведення краєзнавчої роботи та попуризації серед дітей історичних місць Волині. "Коли людина - патріот маленької батьківщини, то вона - і патріот України",- впевнена Людмила Тимощук.

Голова конкурсної комісії Олександр Пирожик побажав, аби в потугами Центру була створена мапа національно-патріотичних місць Волині.

Потому мала можливість висловитися інший претендент - Ольга Яцюк, яка 20 років працює в Центрі. Вона розповіла про досягнення закладу та своє бачення розвитку. Однією з найбільших проблем, з її слів, є налагодження співпраці з ОТГ.

На посаду керівника Центру претендував і Петро Петрочук. Він також має досвід роботи в Центрі. У програмі - забезпечення доступності позашкільної освіти та розширення діяльності Центру.

Виголосив свою програму і багаторічний керівник Центру Леонід Толстіхін.

Його бачення перспектив: посилення позицій філій Центру в сільській місцевості, розвиток дитячих турбаз та залучення позабюджетних коштів для реалізації багатьох ідей, на які не вистачає бюджетного ресурсу.

Відповідаючи на запитання голови комісії Олександра Пирожика, Леонід Толстіхін повівдомив, що в Центрі є напрацювання щодо карти національно-патріотичних маршрутів і до кінця цього року вона може бути доконаним продуктом.

За результатми голосування, яке, згідно з Положенням,  відбувалося у закритому режимі, комісія рекомендувала укласти контракт з  Богданом Бальбузою на посаду   директора Центр туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації терміном на один рік.

Наразі  готується відповідний проект рішення сесії обласної ради, який попередньо  розглядатими постійна комісія з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

З  остаточним рішенням депутати визначатимуться на сесії. У випадку призначення на сесії, Богдану Бальбузі рекомендовано залишити на посаді заступника Центру Ольгу Яцюк та  співпрацювати, використовуючи її багатий досвід роботи та практику.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку пенсіонери отримають електронні посвідчення
Наступна новина З дендропарком та красивим фонтаном: у селі на Волині облаштували відпочинкову зону. ФОТО
Схожі новини