Окупанти розстріляли українських військовополонених на Запоріжжі

10 липня в Інтернеті було поширено відеозапис розстрілу військовослужбовцями армії рф двох українських захисників, взятих у полон. За оприлюдненим фактом чергового розстрілу українських військовополонених розпочато провадження.

Про це інформує Офіс генерального прокурора. 

«Країна-терорист росія продовжує демонструвати повну зневагу до закону та базової людської моралі. Ще один доказ цього – відео вбивства російськими військовими двох полонених українських бійців. На записі чітко видно, що захисники України склали зброю та не чинили жодного опору. Окупанти ж цинічно розстрілюють беззбройних людей», – йдеться у повідомлені. 

За цим фактом розпочато кримінальне провадження щодо порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. За даними слідства, злочин вчинено у червні 2024 року поблизу населеного пункту Роботине Запорізької області.

«Ми знаємо, що це не випадковість. Це навмисна політика злочинного режиму кремля зі знищення всього українського. Знайдемо та покараємо всіх причетних: як тих, хто віддав цей злочинний наказ, так і безпосередніх виконавців цього жорстокого злочину», – зазначили в ОГП.

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури слідчі Управління СБУ в області здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 438 КК України.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У полоні рф перебувають понад 400 українських жінок-військових, – омбудсмен