Онкогематологічний центр отримав новий інфузомат від лучанки-благодійниці

В онкогематологічному центрі Волинської обласної дитячої лікарні – новий інфузомат. Медичний апарат, вартує 70 тисяч гривень, його придбали за кошти лучанки-благодійниці.

Цей медичний апарат дозволяє лікарю задавати програму і регулювати швидкість введення необхідної дози препарату через спеціальну електронну систему, – розповіла завідувачка відділення онкогематологічного центру Яна Рижко для «Суспільного».

«Зараз дитинці капається фізрозчин глюкози, подається вона під тиском, таким способом дітям капається хіміотерапія. Вказується час, вказується швидкість, які перерви треба робити і воно з точністю має на певному проміжку часу подаватися в коло кровообігу дитяче», - розповідає завідувачка відділення онкогематологічного центру Яна Рижко.

З 15 інфузоматів, які є у відділенні, працює лише шість.

«Буває і збій дають і пищать, медсестри мають бігти переставляти на новий, чи перегрівається. Викликали поремонтувати, вони вже, кажуть, своє віджили», - зауважила Яна Рижко.

Лучанка Наталія Мороз разом зі своїм дворічним сином у гематологічному відділенні лікується близько місяця. Інфузоматом користується постійно, розповідає жінка.

«Постійно він ввімкнений, капання, якщо не хімію. То фізрозчин, треба промивку капати. Він постійно підключений, вночі підключений з цим апаратом», - каже мама пацієнта онкогематологічного відділення Наталія Мороз.

16 січня новий інфузомат привезли до онкогематологічного відділення, розповіла засновниця Благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук-Коротицька. Медичний апарат, говорить, вартує 70 тисяч гривень, його придбали за кошти лучанки-благодійниці.

«Потрібно ще хоча б п’ять, тому що палат багато, дітей багато і всім потрібно ставити це обладнання», - каже Марія Адамчук-Коротицька.

В онкогематологічному центрі обласної дитячої лікарні лікуються діти до 18 років, розповіла завідувачка відділення онкогематологічного центру Яна Рижко. Нині у відділенні перебуває 14 дітей.

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку патрульні «взялись» за авторинок. Наводять лад
Наступна новина Лучани занепокоєні руйнуванням історичної бруківки - трилінки
Схожі новини