Opendatabot запускає сповіщення про судові справи через месенджери

Проект запустив можливість віддалено дізнаватись про відкриття та статус судових справ.

Для цього потрібно знайти в боті (він доступний для Skype, Viber, Facebook та Telegram) свою компанію, вибрати опцію «Пошук по судових справах» та підписатися, інформує ain.ua.

 

Коли у судовому реєстрі з’являтимуться нові матеріали, користувач отримає нотифікацію. Раніше доводилось перевіряти хід справи власноруч, а самостійно дізнатись про її відкриття без письмового сповіщення було майже неможливо.

Ця ініціатива створена для того, щоб підприємець чи компанія, які фігурують у справі могли контролювати її розвиток. Варто зазначити, що найпоширеніша проблема – це доставка судових сповіщень.

Часто вони просто губляться, тому що отримувач не зареєстрований за адресою.  Але довести, що сповіщення ви не отримали можна буде лише після винесення вироку або ж на наступному засіданні.

Opendatabot наводить два приклади, коли відсутність сповіщень потягла за собою  серйозні наслідки.

Перший – ситуація із заводом Дмитра Фірташа «Кримсода». У 2015 році суд стягнув з компанії кредит на суму 1,2 млрд рублів. Позов виграла компанія-одноденка «Юг Сода».

Другий приклад – арешт майна «Укртелефільму» компанією «Еверест», який став можливим через заочне рішення Дніпровського Індустріального районного суду.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині працедавці на соціальні потреби спрямували 827 мільйонів гривень
Наступна новина Наречений Аліни Гросу ледь не розірвав заручини зі співачкою
Схожі новини