Оприлюднили результати розслідування Іловайської трагедії

Головна військова прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки.

В указаному провадженні, окрім іншого, досліджуються обставини Іловайської трагедії, повідомили у прес-службі ГПУ.

Слідчі провели дві комплексні комісійні судові військові експертизи, до яких залучено 31 досвідчених експертів та фахівців у військовій сфері. На даний момент «дослідження обставин Іловайської трагедії в цілому завершено».

«Згідно висновків експертів та комплексу інших здобутих доказів, єдиним фактором, який знаходиться у безпосередньому причинно-наслідковому зв’язку з Іловайською трагедією, є військова агресія Збройних Сил Російської Федерації у вигляді прямого вторгнення на територію України та подальше вчинення військовими країни-агресора воєнних злочинів», – йдеться у повідомленні.

За результатами слідства повідомлено про підозру першому заступнику начальника ГШ ЗС РФ М. Богдановському.

"Зазначений високопосадовець безпосередньо здійснював командування і контроль підрозділів ЗС РФ під час їх вторгнення на територію України у серпні 2014 року та спільно з іншими особами організував віроломне вбивство українських воїнів біля м. Іловайськ", - зазначили у прокуратурі.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олексій Кушнєр прокоментував ситуацію з «вартівцем» Тиводаром
Наступна новина «Могли постраждати люди», - Людмила Юрко про обвал стіни у Волинській психлікарні