Опублікували унікальні фото аварії 1928 року на волинській залізниці. ЗГАДАТИ ВСЕ

Луцький краєзнавець та колекціонер Віктор Літевчук оприлюднив світлини аварії на залізничній колії, яка сталась поблизу волинського села Звиняче в 1928 році. 

У дописі на своїй сторінці у Фейсбуці чоловік зазначає, що колія з’їхала разом із потягом з дамби через помилки при будівництві. 

За словами Віктора Літевчука, залізничну колію від Луцька до Львова збудували у 1928 році. Для багатьох ця подія асоціюється зі знайденим під час будівництва колії величезним скарбом готів, який налічував близько 20 кілограмів срібних римських монет і кілька золотих медальйонів. 

«Урочисте з’єднання волинської та галицької гілки залізниці відбулося у серпні 1928 року, а чомусь перший пасажирський потяг пустили тільки через 9 місяців, 15 травня 1929 р. Чому така довга пауза – історія замовчує, може, скарб ділили?

Відповідь проста – інженерні прорахунки. У місцях між станціями Галичани та Звиняче залізниця йде по заболоченій місцевості, були допущені помилки при будівництві чи проектуванні і 20 вересня 1928 р. колія з’їхала разом з потягом з дамби неподалік станції Звиняче, можливо, під час тестування (судячи з пустих вагонів на фото).

На усунення прорахунків пішло немало часу…. В підтвердження цього серія унікальних знімків залізничної катастрофи між станціями Галичани та Звиняче», – йдеться у дописі. 

Читайте також: Волинське село на ретросвітлинах австрійських фотографів. ЗГАДАТИ ВСЕ


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 14 квітня
Наступна новина У Луцьку влаштують благодійну ватру
Схожі новини