Передумали будувати другу психлікарню в Олиці

Замок Радзивіллів, в якому зараз працює психіатрична лікарня

Депутати Волинської облради передумали будувати новий корпус психіатричної лікарні в селищі Олика. Поки невідомо, куди переселять пацієнтів лікарні, що у палаці Радзивіллів.

Про це стало відомо у п’ятницю, 26 липня, під час позачергової сесії Волинської обласної ради.

Депутати ухвалили програму реставрації історичної спадщини в селищі Олика на 2019-2024 роки. Вона зокрема передбачає відновлення замку Радзивіллів, Троїцького та Петропавлівського костелів, в’їзної брами, будівництво ратуші. На все планують витратити більше мільярда гривень.

Читати більше про те, що планують зробити в Олиці.

Найбільш суперечливим питанням було будівництво нового корпусу обласної психіатричної лікарні №2, яка зараз розташована в замку Радзивіллів.

Раніше в ОДА пропонували не переводити пацієнтів олицької лікарні в Липини (там розташована обласна психіатрична лікарня №1), а збудувати нове приміщення у цьому селищі, що за попередніми підрахунками, може коштувати 300 мільйонів гривень. Серед аргументів було збереження робочих місць, а також те, що лікарня – бюджетоутворююче підприємство для Олики.

Втім, під час розгляду цього питання на сесії облради депутат Святослав Кравчук закликав колег ще раз переглянути це рішення.

«300 мільйонів – це довгобуд на багато років. Давайте не будувати ілюзій і не ухвалювати утопічних проєктів. Краще розширити липинську лікарню, а працівників з Олики возити туди на роботу. Це більш реальний варіант», - сказав він.

Проти виступила депутатка Людмила Тимощук:

«Коштів завжди не вистачає, але медичних працівників не можна возити позмінно. Це не завод. Їм часто потрібно затримуватись на роботі. Також в Олиці є засуджені, які мають психіатричні діагнози. Їхнє переведення буде непростим».

Та більшість депутатів таки погодилась виключити питання будівництва нового корупусу в Олиці з програми. Поки невідомо, що робитимуть з пацієнтами, які зараз лікуються в приміщенні замку Радзивіллів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вячеслав Рубльов склав мандат депутата облради
Наступна новина На Волині обрали найкращу бригаду аварійно-диспетчерської служби «104» 
Схожі новини