Переходимо на зимовий час. 27 жовтня стрілки годинника переведуть назад

Фото ілюстративне

У неділю, 27 жовтня, о четвертій годині ранку Україна перейде на зимовий час: годинник потрібно буде перевести на одну годину назад.

Такий порядок переведення годинників передбачає постанова уряду «Про порядок обчислення часу на території України» від 13 травня 1996 року.

Останнім часом у ЗМІ поширювали інформацію, начебто це переведення годинників останнє. Це сталося після того, як заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Качка опублікував розпорядження по своєму відомству про скасування літнього часу.

Однак, повідомляє Укрінформ, ніхто переведення стрілок годинника не скасовував. Кожна сезонна зміна часу супроводжується такими от розпорядженнями. І схоже, плутанина вийшла через те, що не всі вчиталися у зміст документа.

У коментарях до допису Тараса Качки це підтвердив і керівник митниці Максим Нефьодов, написавши: «Планів по скасуванню немає, звісно».

2011 року Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на «зимовий» час і залишитися на літньому. Це був час президентства Віктора Януковича, і тому багато хто вважав, що робиться це, аби «співпасти в часі» з Москвою, а відтак – сподобатися у Кремлі. Під тиском громадськості ухвалену постанову скасували.

За рік пролунала пропозиція залишити в Україні лише «зимовий час». Перейти на «літній» планували востаннє, щоб не створювати різниці в годинах для гостей чемпіонату Євро-2012 з європейських країн. Та восени знову повернулися до переведення годинника, бо, мовляв, у парламенті не мали часу розглянути відповідний законопроект через виборчу кампанію.

На думку директора Головної астрономічної обсерваторії НАН України Ярослава Яцківа, доцільно перейти на літній час раз і назавжди у 2020 році.

«Треба жити за сонцем і давати людям можливість більше використовувати світлу частину доби. Тому Україні, не дивлячись на те, що вона знаходиться в другому часовому поясі, краще всього жити за літнім часом», – наголошує Ярослав Яцків.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гриби на луцьких базарах. Де збирають? За скільки продають?
Наступна новина У тролейбусах почали встановлювати валідатори. Лучан попереджають про незручності
Схожі новини