Переправили за кордон 132 ухилянта: на Волині судять членів організованої групи

На Волині судитимуть членів угрупування, яких звинувачують у переправлянні за кордон 132 ухилянтів, вносячи про них відомості до системи «Шлях»

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

До суду скерували справу волинян, які підробляли документи для ухилянтів. Свої послуги підозрювані оцінювали в 4000 доларів.

«Прокурори Володимирської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення трьома волинянами організованою групою незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів та несанкціонованого втручання в роботу інформаційних, електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, 36-річний житель Нововолинська та 25-річний житель Володимира, упродовж грудня 2022 року - січня 2023 року незаконно переправили 117 ухилянтів в країни Євросоюзу. Ухилянтам виготовляли документи, як водіям, які здійснюють міжнародні перевезення, вносячи відомості про них до системи «Шлях». Згодом до такого «бізнесу» вони залучили 21-річного жителя Володимира і відтоді діяли у складі організованої групи.

До березня 2023 року члени організованої групи переправили за кордон ще 15 військовозобов'язаних осіб.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Депутатка Луцької районної ради достроково припинила повноваження
Наступна новина Навіщо в Apple щороку оновлюють моделі смартфонів
Схожі новини