Петро Шпига про стан законності та боротьби із злочинністю

 

Обласна  рада розглянула проект рішення Про інформацію начальника головного управління Національної поліції у Волинській області про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на відповідній території.

Перед депутатами виступив начальник ГУ Нацполіції Петро Шпига. Потому він відповів на питання обранців громади.

Святослав Кравчук запитав, чи знайомий Петро Шпига з інформацією тимчасової контрольної комісії з питань, що виникають у сфері лісових відносин, оскільки там є чимало питань до правоохоронців. Начальник Нацполіції на Волині пообіцяв вивчити цю інформацію.

"Після прочитання вашого звіту в мене складається враження, що ви дивитеся на світ через рожеві окуляри", -- сказав депутат Сергій Сівак, критикуючи звіт за статистику розкриття злочинів. Він також запитав про ситуацію з правопорушеннями на дорогах.

"Дорожна поліція тільки формується. На даний час не вистачає людей та екіпажів, щоб забезпечити належний рівень дотримання правил безпеки дорожнього руху", - зауважив пан Шпига.

Борис Бабійчук запитував про вплив на ситуацію зі злочинністю в Нововолинську. "Чи буде збільшена кількість груп швидкого реагування, щоб зменшити вплив криміналітету в місті шахтарів", - запитує депутат. Петро Шпига відповів, що збільшення штатної чисельності не передбачаєється, бо доведеться зменшити кількість людей і іншому регіоні області. Він також сказав, що криміногенну ситуацію в Нововолинську вдалося стабілізувати.

Ігор Лех запитав чи є статистика щодо правопорушень в сфері видобування корисних копалин. "Йдеться не тільки про бурштин, а й про пісок та інші копалини", - уточнив пан Лех. Петро Шпига попобіцяв нададати інформацію на засіданні екологічної комісії.

Юрій Цейко закцентував увагу головного поліцейського Волині на безлад  на дорогах через використання автомобілів на єврономерах.

Петро Савчук заявив, що в даний момент підлеглі пана Шпиги працюють у Луцькому технічному національному університеті і "паралізували" роботу вишу. Петро Шпига сказав, що не готовий коментувати, хто саме з правоохоронців наразі працює в університеті.

Юрій Ройко нагадав про нагадав про події минулого року, коли робоча група зі складу депутатів облради виїздила на Маневиччину, аби оглянути землі, де претендує працювати КП "Волиньприродресурс".  Тоді працювати депутатам заважали співробітники лісової охорони  Маневицького лісгоспу  і їм сприяли правоохоронні органи.   Голова ОДА Володимир Гунчик закликав правоохоронців дати адекватну оцінку всій інформації, яка звучала   в сесійному залі щодо ситуації з бурштином. Юрій Ройко запитав, чму правохронці проігнорували доручення голови ОДА. Пан Шпига не погодився з такою оцінкою депутата.

Михайло Бегаль розповів про  проблему, якою стикнулалася Ратнівська ЦРЛ. На тендері із закупівлі масла для дитячого відділення перемогу здобуло підприємство, яке вигоовляє підробку цього продукту. "Чому не має впливу на такі підприємства", - поцікавився пан Бегаль. "Не готовий сказати, які наразі проводяться перевірки та експертизи, але я  розберуся і ми дамо вам відповідь", - зауважив пан Шпига.

Віктор Радчук попросив озвучити порівняльну характеристику про рівень злочинності на Волині в нинішні часи і до реформи. "Волинь займає шосте місце серед областей України по розкриттю злочинів", - повідомив начальник поліції. Він також говорив про проблемні моменти, які переживає поліція в період реформування і становлення нового формату діяльності.

Володимир Яренчук  зауважив про перешкоджання у веденні агробізнесу на Волині. "Ми націлені на те, щоб допомагати аграріям. Ваше звернення почуте", - відповів депутату Петро Шпига.

Сергій Слабенко зацентував увагу на проблемі дотримання прав громадян, які звертаються до підрозділів поліції на Волині за допомогою. Він говорив ппро те, що є випадки, коли не реєструвалися факти звернень громадян. 

Потому голова обласної ради надав слово представникам громадських організацій. Вони говорили про те, що посада начальника поліції залежна від політики. Окремі закликали депутатів голосувати за недовіру начальнику ГУ Нацполіції у Волинській області.

"Ми можем взяти інформацію Шпиги до відома, а не висловити йому недовіру", - сказав голова облради. Він закликав пана Шпигу зустрітися з людьми окремо та вислухати їхні вимоги.

"Якщо є проблеми з особовим складом, то можна ж залучати громадські формування, які мають бажання допомагати поліції", - запропонував начальнику поліції голова облради Ігор Палиця.

 

Депутати взяли до відома інформацію пана Шпиги.

 

Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вартість залізничних перевезень зросте удвічі
Наступна новина Депутати створили комісію, яка вирішуватиме питання фінансування доріг | Волинська обласна рада