Під час обстрілу Святогірської лаври загинула черниця з Волині

Фото УПЦ

Під час артобстрілу Свято-Успенської Святогірської Лаври загинула черниця Варвара (Кисіль), яка родом із Волині. 

Про це повідомили на сайті Української православної церкви. 

3 червня у Свято-Успенській Святогірській Лаврі відбувся похорон вбитих ченців у результаті артобстрілів.

До слова, артобстріл келійних братніх корпусів Святогірської Лаври стався 1-го червня о 13:30. Декілька снарядів розірвалися безпосередньо в келіях 3-го і 4-го корпусів.

«У цей час братія та сестри, що переселилися до Лаври зі зруйнованого скиту с. Богородичне, перебували в келіях після трапези, готуючись до всенічного бдіння свята Вознесіння Господнього. Внаслідок удару загинули благочинний Лаври архімандрит Галактіон (Вуйченко), чернець Аристоклій (Хвощина) та черниця Варвара (Кисіль, родом із Волині)» – йдеться у повідомленні. 

Також тяжкі поранення отримали ієромонах Іоасаф (Кочубей), ієромонах Амфілохій (Беседін), ієродиякон Аліпій (Бондар), який 3 червня помер у лікарні, монах Спиридон (Янковенко) та інокиня Іоанна (Мельник), які наразі знаходяться у відділеннях хірургії та травматології у Слов’янську та Краматорську.

Корпуси лаври, що є пам’ятками архітектури, зазнали серйозних руйнувань із частковим загоранням.

3 червня, під час безперервних вибухів від влучань по храмах, будівлях та території лаври, відбулася служба чину поховання. Загиблих поховали за вівтарем Успенського собору.

Фото УПЦ

У Святогірській Лаврі наразі, окрім монахів, перебуває близько 300 біженців. 

Нагадаємо, владика Філарет ініціює скликання Всеукраїнського помісного православного Собору та створення Української Православної Церкви з патріаршим управлінням.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Філарет закликав до єднання Українських Церков та нагадав, як отримав Грамоту від Алексія ІІ
Схожі новини