«Підлості ворога достатньо». Правоохоронці просять вірян бути пильними на Великдень

Фото ілюстративне

Правоохоронці закликають вірян бути особливо пильними на Великдень – ворог може влаштувати провокації, адже російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії щодо віруючих у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні.

Про це повідомляє СБУ Волині.

Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій з боку армії рф. І заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників «націоналістичних об’єднань».

«Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період. Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно. Проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів.

У зв’язку з цим рекомендуємо вірянам утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях. Також просимо дотримуватися правил комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями кожного регіону», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні окупанти проговорилися про можливі провокації в українських містах під час Великодня. Так, низка пропогандистських ЗМІ поширили публікацію про те, що «націоналісти обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч». 

Очільник Волинської єпархії Православної церкви України, митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, що скасовувати великоднє богослужіння не будуть через попередження російських ЗМІ про провокації.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку водій BMW врізався у паркан. Відео
Схожі новини