Подорожчання проїзду у Луцьку. Назвали причини

Фото ілюстративне

Вартість проїзду у луцьких маршрутках планують підняти до 8 гривень. У міській раді називають декілька причин для цього: пандемія і нелегальна оплата готівкою.

Про це йшлося у п’ятницю, 8 жовтня, під час громадських слухань щодо вартості проїзду.

Зауважимо, на сайті мерії опублікували проєкт рішення виконавчого комітету, згідно з яким вартість проїзду у маршрутках хочуть підвищити до 8 гривень для дорослих і до 4 гривень – для учнів шкіл. Востаннє тариф до 6 гривень піднімали у травні 2019 року.

«Ми два роки стримували підвищення тарифу. Всі міста вже підняли вартість проїзду, тепер така економічна необхідність виникла і в нас», - сказав директор департаменту економічної політики Луцької міської ради Борис Смаль.

З його слів, підставою для цього є звернення до міської ради групи перевізників. У мерії називають такі причини: зменшення пасажиропотоку через пандемію, мовляв доковідний пасажиропотік не відновився і навряд чи відновиться повністю, бо люди обрали альтернативні види транспорту, а також нелегальний обіг готівки.

«На жаль, 10-15% пасажирів досі платять готівкою. На початку було ледь не 40%, зараз менше, але це все одно фактор, що впливає», - запевнив Борис Смаль.

«В новому тарифі не закладені надприбутки. Рентабельність там всього лиш 10%», - додав посадовець.

Точну дату підвищення вартості проїзду поки не називають, але це може трапитись вже на найближчому засіданні виконкому. Воно заплановане на 20 жовтня.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назвали причину смерті депутата Верховної Ради
Наступна новина Продавали COVID-сертифікати. СБУ викрила «схему» у волинській лікарні
Схожі новини