Понад рік вважався безвісти зниклим: у Луцькому районі поховали захисника. ФОТО

Сьогодні, 3 жовтня, у селі Підгайці громада прощалася з військовослужбовцем ЗСУ Віталієм Сюрхою.

Останній шлях додому для 50-річного Героя виявився довжиною понад рік, йдеться на сайті громади.

У березні 2023 захисник був призваний до лав ЗСУ. Віталій Сюрха боронив Батьківщину у гарячих точках на Харківському напрямку.

На початку серпня 2023 р. після бою з окупантами Герой зник безвісти. Понад рік очікувань і надії закінчилися для родини сумною звісткою.

Рідним повідомили, що життя Героя - рядового протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону Віталія Сюрхи обірвалося 2 серпня 2023 року в результаті ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вільшана Харківської області.

У рідних Підгайцях кортеж Героя люди зустрічали живим коридором, алеєю жовто-блакитних прапорів, схилившись на коліна. Весь шлях руху кортежу додому встелили квітами.

Біля батьківської домівки священнослужителі служили Парастас, чин похорону звершили у Свято-Михайлівському храмі.

Небо заплакало рясним дощем, коли у супроводі духового оркестру людною пішою ходою односельчани проводжали загиблого Героя до місця вічного спочинку.

З усіма військовими почестями, у супроводі пострілів пошани та мелодію гімну України військовослужбовця поховали на алеї Героїв на кладовищі села Підгайці.

Довідково. Сюрха Віталій народився 29 липня 1973 р. у с. Козин Рівненської області Радивилівського району. Навчався у школі с. Острожець. Закінчив Торчинське училище, де здобув фах муляра-штукатура. Від 1987 р. захисник проживав у селі Підгайці Луцького району. Працював шофером та у будівельній сфері, в тому числі за кордоном.

Без надійного плеча у нього лишилися мати, сестра, дружина і четверо дітей.

Зі слів родини, Віталій був відважним, сильним чоловіком з добрим серцем, ніколи не відмовляв людям у допомозі.

Захисник мріяв про мирне небо для України і віддав за свою мрію найдорожче - життя.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про загиблого воїна. ФОТО