Порошенка допитають як свідка у справі про держзраду Януковича

Допит відбудеться у середу, 21 лютого 2018 року.

Президента України Петра Порошенка та постпредставника України при Організації обє’днаних націй (ООН)  Володимира Єльченка допитають в Оболонському районному суді Києва як свідків у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича в середу, 21 лютого 2018 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«У середу ми допитаємо президента України Петра Порошенка і посла  Єльченко (постпреда України при ООН Володимира  Єльченко – ред.). Це останні свідки сторони обвинувачення в цьому процесі», – йдеться у повідомленні із посиланням на прокурора Головної військової прокуратури Руслана Кравченка.

 

Як писав Mind, 7 грудня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про виклик на допит президента України Петра Порошенка в якості свідка у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича. 

Водночас, 18 лютого 2018 року на церемонії відкриття виставки, присвяченій учасникам Революції гідності – творчим особистостям «Переведи мене через Майдан» в Києві Порошенко заявив про намір брати участь у процесі у справі про державну зраду Януковича і важливість розслідування злочинів проти учасників Революції гідності у 2014 році.

«Зло має бути покаране, і тому вперше в українській історії я прийняв рішення взяти участь в судовому процесі. Безпрецедентно, коли президент особисто це робить. Але це справа кожного з нас», – заявив Порошенко.

Президент також підкреслив, що злочини проти учасників Революції гідності не мають терміну давності, а злочинці повинні бути покарані, і зазначив, що розділяє незадоволеність суспільства темпами розслідування і швидкості судових процесів.

«У той же час добре усвідомлюю масштаб злочину, так само як і необхідність юридично бездоганною доказової бази і неухильного дотримання всіх процесуальних норм ... Повинні пройти процедурно-складний шлях для того, щоб у вбивць потім не було ніяких зачіпок в європейських судах», – підкреслив голова держави.

Крім того, Порошенко попросив генерального прокурора Юрія Луценка проаналізувати, чим можна організаційно допомогти Департаменту спеціальних розслідувань, який веде це виробництво.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Якою буде погода у Луцьку та області 20 лютого
Наступна новина Гроші зі сміття: чому відмова від сміттєпроводів збільшить доходи цілої низки компаній
Схожі новини