Постачання індійської вакцини від коронавірусу до України під загрозою зриву, – нардеп

Нардеп від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький заявив, що постачання наступної партії вакцини AstraZeneca (CoviShield) до України може бути відкладено на певний термін.

Про це він написав у фейсбуці.

За його словами, причина можливого зриву – інформаційна кампанія, розгорнута проти індійської вакцини у нашій країні.

«МЗС отримало лист від посольства Індії, у якому підкреслюється неприпустимість дискредитаційних заяв стосовно Індії як виробника медичних препаратів та вакцини AstraZeneca (CoviShield), що постачається до України», – написав Радуцький.

«Індійська сторона зазначає, що вакцина AstraZeneca (CoviShield) є абсолютно безпечним та ефективним препаратом, що підтверджено Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Лише на території Європи та Індії вже було використано близько 50 мільйонів доз цієї вакцини. Значні обсяги препарату законтрактували такі країни, як Канада, Велика Британія, Бразилія та інші», – додав він.

Нардеп повідомив, що Україна законтрактувала 1,5 мільйона доз вакцини виробництва Індії.

«Але для виробника не є проблемою передати цю партію іншим замовникам. Попит на вакцини у світі значно перевищує можливості виробництва», – вважає він.

«За моєю інформацію, президент Володимир Зеленський доручив міністрам Максиму Степанову та Дмитру Кулебі знайти додаткові способи для пришвидшення постачання наступної партії вакцини CoviShield до України. Міністерство охорони здоров’я та МЗС України повинні якнайшвидше зробити все необхідне, щоб переконати індійських партнерів у непричетності держави та українського суспільства до дискредитації постачальника вакцин», – наголосив депутат.

Нагадаємо, перша партія індійської вакцини від коронавірусу CoviShield прибула в Україну 23 лютого.

За інформацією МОЗ, у квітні в Україну прибуде вакцина від коронавірусу виробництва компанії США Pfizer.

Читати також: На Волинь привезуть вакцину від коронавірусу Pfizer. Кого нею щеплюватимуть


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині хочуть зменшити кількість сміття на полігонах. Що для цього планують робити
Наступна новина На Волині побільшало дітей, у яких виявили туберкульоз
Схожі новини