Повідомили, які громади увійдуть до Нововолинської ОТГ

Фото ілюстративне

Згідно із перспективним планом формування територій громад Волинської області Нововолинськ об’єднається із прилеглими до нього Грядівською та Грибовицькою сільськими радами, а також із селищем Благодатне.

Про це йшлося під час засідання робочої групи, створеній при Волинській облдержадміністрації, яка визначає модель територіальної реформи Волинської області базового рівня, повідомляє Нововолинськ.com.

Участь у нараді взяли народні депутати України від Волинської області, які представляли свої округи, члени регіонального відділення Асоціації міст України, представники районів та облдержадміністрації.

Вони запропонували внести у Перспективний план розвитку Волинської області деякі зміни. Однак, як запевнив заступник міського голови Олександр Громик, Нововолинська вони не стосуються.

За його словами, ідея укрупнення ОТГ, згідно з якою до Нововолинська могли б доєднатися не лише Грибовиця, Благодатне та Гряди, а й уже створені об’єднані територіальні громади, які знаходяться поруч, – Литовезька та Поромівська, на засіданні робочої групи підтримана не була.

«Інформація, що до Нововолинська будуть приєднувати Поромівську та Литовизьку ОТГ, уже не актуальна. Усі новостворені ОТГ залишаються у тому форматі, у якому й були до цього часу», – зауважив заступник міського голови.

Однак, як наголосив заступник міського голови Олександр Громик, ці об’єднані територіальні громади повинні компенсувати витрати на утримання закладів освіти та культури шахтарського міста, у яких навчаються їхні мешканці та фінансувати надання медичних послуг у нововолинських закладах охорони здоров’я.  Поки що така співпраця ще не налагоджена.

Влада планує завершення адміністративної реформи до кінця березня 2020 року.

Читати також: Назвали області-лідери у створенні спроможних громад. Волинь на шостому місці


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як зустрічали полеглого на сході Миколу Сорочука у рідному селі
Наступна новина У Кабміні хочуть ввести компенсації за затримку зарплат, пенсій та стипендій
Схожі новини