Пожежа в США не вщухає, вогонь загрожує Санта-Барбарі

Сильні вітри не дають змогу пожежним боротися зы стихією.

Уже тиждень територією штату Каліфорнія, США, вирує масштабна пожежа, яка зараз загрожує місту Санта-Барбара. Оголошена евакуація. Про це повідомляє Los Angeles Times.

Влада повідомляє, що неконтрольоване полум’я спалило 230 000 акрів на вечір неділі, що зробило пожежу п’ятою найбільшою в сучасній історії Каліфорнії.

Протягом дня вогонь поширився на більш ніж 50 000 акрів, що спричинило необхідність у евакуації 5000 місцевих жителів. Ще 30 000 особам наказали підготуватись до імовірної евакуації.

Пожежникам не вдається побороти стихію через сильний вітер. Зазначається, що в понеділок вітер може посилитись.

Наразі відомо про одну жертву – це 79 річна Віджинія Пеломіа з Санта-Паули. Повідомляється, що вона померла через отруєння димом та опіки.

Управління захисту лісних угідь та протипожежної охорони Каліфорнії повідомляє, що «понад 700 пожежних із 10 штатів знаходяться на передовій лінії боротьби з вогнем на півдні Каліфорнії».

Нагадаємо, через масштабну пожежу в Каліфорнії раніше було евакуйовано більше 200 000 осіб.

Пожежі спричинили небувале забруднення повітря. Спеціалісти із якості повітря визначили, що рівень забруднення складає 500 балів, враховуючи, що показник у 151 бал є небезпечним для людини.

Дим та пил викликають подразнення очей, носа, горла, головний біль та нудоту. Лікарні Південної Каліфорнії вщент заповнені.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Півроку безвізу: скільки українців скористалося можливістю потрапити до Європи без віз
Наступна новина Викриття «безрукого» афериста. ВІДЕО
Схожі новини