Пресконференція Зеленського. Найцікавіші цитати, які ми почули

Сьогодні, 26 листопада, відбулася пресконференція президента Володимира Зеленського. На захід запросили журналісти 32 іноземних та українських ЗМІ. Список журналістів складали у інформаційному департаменті Офісу президента. Акредитації на захід не було через складну епідемічну ситуацію. Пресконференція тривала більш як 5 годин. 

«Перший» публікує найцікавіші, на наш погляд, цитати президента. 

***

«...Є тисячі дрібних посадок, яких не бачать люди. Вони не бачать щоденної роботи правоохоронних органів. Тим не менше, посадки відбуваються і ми потрошку рухаємось вперед».

***

«...Ми в стані війни вже 8 років. Але вважаю, що сьогодні йде залякування з деяких ЗМІ, що, мовляв, завтра буде війна. Ми повністю контролюємо наші кордони і повністю готові до будь-якої ескалації. Ми щоденно отримуємо дані від нашої розвідки, розвідок інших країн-партнерів. Армія у нас потужна, облаштовуємо нашу техніку, збільшуємо військовим заробітну плату». 

***

«...Ми отримали інформацію, що 1 числа (грудня, – ред) в нас буде державний переворот. Є навіть звукова інформація, де представники України і Росії обговорюють участь Ахметова у перевороті (Ренат Ахметов – бізнесмен, олігарх, – ред.). Я вважаю, що це підстава Рената Ахметова. Це буде його велика помилка, бо не можна воювати проти свого народу. Я до цього дуже спокійний і вважаю, що він може навіть про це не знати. Також хочу сказати, що я не Янукович, нікуди не буду бігти».

***

Про заяву колишнього керівника розвідки Бурби щодо зриву операції по вагнерівцям: «...Розповсюдження секретної інформації  – порушення законодавства. Це була операція під назвою Бурба. Його я особисто не дуже гарно знаю, коли прийшов – хотів його звільнити, бо розвідники не дуже гарно про нього говорили. Він керував блокуванням транспорту на Майдані. Коли розганявся Майдан – він там керував транспортом».

«...Бурба вирішив зберегти своє місце, знав, що хочу його звільнити. Тоді Бурба приніс інформацію про ковід, хто вигадав формулу вірусу та вакцини. Він сказав і назвав країну. Він запропонував мені передати цю інформацію Російській Федерації або Китаю. Це була операція «Бурба». Операція від товариша «Пєті».

«...В тій резиденції, де тимчасово живу я, жив і Бурба. Відремонтував її за 11 мільйонів. Він бізнесмен. Такий керівник розвідки мене не влаштовував».

***

Про другий термін: «...Я не прийняв це рішення. Вирішувати буде суспільство. Я виходжу на вулицю і розумію, як до мене ставляться. В мене є діалог з людьми. Приймати це рішення буду з сім’єю і з дітьми. Бо вони всі страждають через мою професію. Я не буду боротися за владу, я борюся за Україну».

***

«...Сьогодні я задоволений тільки однією статистикою — темпами вакцинації. Статистикою смертей я незадоволений. Але зараз ми бачимо спад захворюваності. Я вважаю, що Віктор Ляшко — гарний міністр охорони здоров’я».

***

Про Коломойського: «...У мене немає медіасоюзників, на жаль, мій головний союзник — народ України. Ми — не «ворье» якесь, люди бачать, що ми робимо».

***

Про кадрові рішення: «...Багато людей не витримують, але я радий, що я витримую».

***

«...Що стосується газосховищ – зараз у нас ситуація краща, ніж була у будь-який рік з 2014 по 2018 роки. Наша задача – щоб не було відключень. Можуть бути проблеми: якісь, десь, щось, тимчасово».

***

«...У нас виклик номер один – 2025 рік, коли закінчиться контракт на транзит газу. Це буде складний момент. Ми повинні впроваджувати реформу термомодернізації»

***

«...Чи був я гідним президентом своєї держави – зрозумію найближчим часом».

***

«...Голова офісу повинен воювати і у нього повинен бути полк».

***

До журналіста Михайла Ткача, який проводив розслідування дня народження Єрмака: «...Завдяки вам я не маю права відпочивати будь-де у Києві. Я хочу їхати туди, куди я хочу. Завдяки вам мої діти не можуть нічого святкувати».

***

«...Я поважаю нашу армію і знаю, що вони мене поважають. Вони захищають нашу державу і вони точно не путчисти».

Цитатник із минулої пресконференції – читайте тут.

Підготувала Юлія Галецька


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розповіли про стан волинянина, якому напередодні на виробництві відірвало руку
Наступна новина Чоловікам, які на Волині живцем закопали таксиста, обрали запобіжний захід
Схожі новини