Про переваги технічних харатеристик фальцевої покрівлі

Фальцева покрівля вирізняється серед інших особливим способом монтажу, який не передбачає використання кріплення. Це єдине рішення, яке дозволяє без отворів у покрівельному матеріалі надійно його закріпити та уникнути протікання покрівельного полотна.

Ще одна відмінна риса матеріалу полягає у довговічності, а це є найбільш важливим критерієм вибору покрівельного покриття. Термін експлуатації може сягати 50-70 років і все залежить від сировини, з якої була виготовлена фальцева покрівля.

Найбільш вагомі переваги фальцевої покрівлі

Покрівля, що закріплюється завдяки фальцевим швам, виготовляється з міді, сталі, алюмінію та цинк-титану. Оскільки кожен метал є особливим і має свої унікальні характеристики, відповідно і фальцева покрівля з різного металу буде різнитися за своїми властивостями і можливостями. Отож, фальцева покрівля – це не лише тривалий термін експлуатації і бездоганні декоративні дані, ще для неї характерні:

  • Міцність. Зокрема, ця властивість стала результатом використання міцних металів і зміцнюючих покриттів на її поверхні.
  • Герметичність. Наскрізні отвори завжди можуть призвести до протікання, але фальцевій покрівлі це не загрожує через відсутність отворів.
  • Легкість. Мала вага металу дозволяє спростити роботу з вибором, полегшити монтаж та загалом не створює необхідності в укріпленні каркасу для кріплення покриття.
  • Естетичність. Це можливо завдяки насиченій кольоровій гамі, та глибині кольорів. Вони захищені від вигорання та втрати з часом, тому дах чудово виглядатиме навіть через десятиліття служби.
  • Антикорозійна стійкість. Метал має захист у вигляді оцинкування, щоб уникнути появи іржі чи корозії на поверхні листів.

Ознайомитись із актуальним асортиментом фальцевої покрівлі пропонує компанія Будстрой на своєму сайті: https://budstroy.kiev.ua/uk/catalog/pokrivelni-materiali/faltseva-pokrivlya/. Тут ви знайдете, хто виготовляє фальцеву покрівлю, які гарантії надають виробники та які є відмінності в технічних параметрах різних варіантів продукції. Максимум інформації, яка полегшить підбір матеріалу для облаштування даху.

Які недоліки має фальцева покрівля

Немає матеріалів без недоліків, просто у одних їх багато, а у інших – поодинокі, з якими можна миритися або мінімізувати їх вплив на якість служби покрівельного покриття. Фальцева покрівля має такі недоліки:

  • Недостатню шумоізоляцію.
  • Небезпеку сходження снігу.
  • Накопичення статичної електрики.

Якщо покупець перед покупкою знає про недоліки матеріалу, йому легше зробити правильний вибір. Адже він може зрозуміти, наскільки критичними є недоліки, та чи можна знизити їх вплив на якість експлуатації покрівлі.

Використання додаткових матеріалів для звукоізоляції знижують рівень шумності, а встановлення громовідводу захистить від блискавок під час гроз. Тому фальцева покрівля може стати чудовим вибором, незважаючи на наявні недоліки.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліцейські вилучили боєприпаси у 28-річного волинянина
Схожі новини