Путін зізнався, чого від України хоче Росія

Для Росії «важливо», щоб на території України, на думку російського президента Володимира Путіна, не з'являлися системи протиракетної оборони (ПРО) – відсутність таких систем дуже важлива для Росії, підкреслив Путін.

Про це російський президент розповів в інтерв'ю австрійському телеканалу ORF напередодні свого візиту до Австрії, – пише Сьогодні

Так, Путін заявив, що він хотів би бачити Україну в статусі нейтральної країни – щоб Київ не розгорнув, наприклад, системи ПРО, які були б здатні збивати російські ракети, що несуть ядерні заряди.

Читати також: Президент Білорусі назвав Путіна «пєтухом». 

Таку потенційну загрозу російському ядерному потенціалу, яка стане дійсною, тільки якщо РФ вирішить завдати по якій-небудь європейській країні ядерний удар, президент Росії назвав досить суттєвою.

«Для нас, для Росії, цей (нейтральний статус України – Ред.) важливий з тієї точки зору, щоб на території України не з'явилися якісь військові об'єкти, які загрожували б нашій безпеці. Наприклад, нові комплекси протиракетної оборони, які б намагалися купірувати наш ядерний потенціал. Так, для нас це важливо, я не приховую», – зазначив Путін.

Читати також: Трамп і Путін підкреслили важливість обмеження гонки озброєнь


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцьких дівчат запрошують відвідати Hollywood безкоштовно!
Наступна новина Розповіли, чому не працює басейн при дитячій поліклініці у Луцьку
Схожі новини