Реалізацію проекту «Хостел» у приміщенні Луцької тюрми призупинено

Реалізацію проекту «Хостел» у приміщенні пам’ятки архітектури національного значення «Монастир бригідок», відомого також як Луцька тюрма, на сьогодні призупинено.

Про це повідомили у Волинській єпархії УПЦ КП. Причина – брак коштів та значний суспільний резонанс, інформує Волинське телебачення

Єпархія очікує альтернативних пропозицій від критиків ідеї хостелу, проте за два місяці їх так і не надійшло, каже Костянтин Марченко. Натомість є домовленість із Луцьким стрілецьким братством про облаштування в приміщенні музею.

– Ми завжди на боці людей і завжди намагаємося до них прислухатися. Сказати, що ми повністю відмовилися від цієї ідеї, буде неправильно, але ми призупинили проект, щоб вивчити думку тих, хто проти. Ми хочемо зрозуміти: проти – це добре, але яка є натомість альтернатива з їхнього боку? Якщо і далі буде така пасивність з боку активістів, ми будемо діяти в рамках чинного законодавства, – розповів Костянтин Марченко.

Більше про історію та майбутнє колишньої в’язниці ВТ розповість наступного тижня в інформаційних випусках.

Нагадаємо, у Луцьку в приміщенні колишньої в'язниці, де на початку Другої світової війни розстрілювали людей, хотіли облаштувати житло для туристів. Пізніше проти хостелу у стінах колишньої Луцької в’язниці волинські активісти почали збирати підписи, які передали владиці Михаїлу. 

Читати також: Перепоховали останки розстріляних в'язнів Луцької тюрми


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні через рак помирають приблизно 240 дітей кожного року
Наступна новина 6 пісень Скрябіна, які будуть з нами назавжди. ВІДЕО
Схожі новини